Voetbal vs. Koffie drinken - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marieke Verbij - WaarBenJij.nu Voetbal vs. Koffie drinken - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marieke Verbij - WaarBenJij.nu

Voetbal vs. Koffie drinken

Door: mariekeverbij

Blijf op de hoogte en volg Marieke

02 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam

Ten eerste excuses dat jullie zo lang moesten wachten op een blog.
Ik was met veel dingen bezig vooral in mijn hoofd, en sommige van jullie
weten hoe mijn time-management is. ;)

Anyways daar zijn we weer, het sneeuwt hier nog steeds en is dus ook koud.
In de woonkamer is een kachel waar ook op gekookt word, de rest van het huis
is niet verwarmd. Dat is dus best koud voor je voetjes!

Gelukkig gaat de meeste sneeuw ondertussen een beetje weg en word de wind
wat minder guur, gelukkig regent het niet, daar word ik zo naar van.

Albanees leren is zo ingewikkeld omdat de woorden veranderen in de zin. Skolla kan ook
Shkollës of shkollë zijn. ligt aan welk deel van de zin hij staat. Ik zei toen dat het beter
was als ik eerst het onderwerp leer en daarna de grammatica. Het probleem is alleen dat ik
die grammatica wel nodig heb op het moment dat ik converstaties moet voeren. Dus of ik wil of niet
moet ik grammatica leren. Dat is een beetje lastig maargoed het komt allemaal wel. Verstaan
gaat redelijk zolang ze een beetje langzaam praten, en ook lezen is goed te doen. Alleen zelf
zinnen uitspreken is wat lastig. Mijn docent snapt niet alles wat ik aan hem uitleg maar over het
algemeen begrijpen we elkaar wel redelijk. Daarnaast ga ik soms naar school. School leer ik vooral
herrie maken :D Op school kan ik goed m'n huiswerk maken omdat thuis die kleintjes vooral mijn
boeken erg interessant vinden. En boven zitten zonder verwarming is me iets teveel van het goede.

Daarnaast word er veel koffie gedronken en voetbal gekeken. Over een tijdje weet ik dus alles van voetbal.
Hier in huis praat ik niet veel omdat behalve Tina en Shema niemand engels praat. Wel kan ik met de kinders
heerlijk spelen en stoeien. Leuk om te zien dat je daarvoor elkaar niet hoeft te verstaan.

Ik ben een beetje inspiratie kwijt wat ik hier neer moet zetten, het lijkt zo wel alsof het saai is en ik
niet veel doe. Maar omdat ik heel de dag van alles zie hoor en moet praten. Daarnaast heb ik het heel erg
naar mijn zin en ondanks dat de douche niet is zoals thuis, het eten niet is zoals MC Donalds en de mensen
sarcasme niet snappen heb ik het heel erg naar mijn zin. Ik probeer de komende tijd meer te gaan oefenen met
praten en zinsopbouw. ps. ik geloof dat het Telefoon nummer niet klopte? Maar moeders heeft het nummer en eventueel
het post adres. En natuurlijk kunnen jullie hier altijd iets neer zetten of ene mailtje sturen.

Ik geloof dat dit het meeste wel was, niet zoveel nieuws dus... helaaas! Ik heb btw nog geen foto's gemaakt
alles is nu blubber en bagger, ik wacht lekker tot het zonnetje er is en dan lijkt het een stuk mooier ;)

Naten e mirë (fijne nacht nog)
Tung! Marieke

• 02 Maart 2011 - 23:06

Rimero Bush:

Hi Marieke,

Shume mire:-) Voetbal is hier een nationaal tijdverdrijf:-)
    Tung flasim me vone!

• 03 Maart 2011 - 09:50

Annemarie:

Had je je slofjes ingepakt of kan je daar lekker warme wolvenpantoffels kopen??

• 05 Maart 2011 - 10:10

Ellen:

Heel veel succes met de grammatica!
    Klinkt wel ingewikkeld :-O

Veel liefs,

Ellen

• 07 Maart 2011 - 10:44

Eline:

Marieke en voetbal nieuwe combi, kan je straks samen met je pa en broertje voor de tv commentaar leveren ;)

• 10 Maart 2011 - 16:17

Wilma:

Ga zo door! De vliegreis voor april is geboekt! Moet ik nog wat voor je meenemen?