Update 16 maart - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marieke Verbij - WaarBenJij.nu Update 16 maart - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marieke Verbij - WaarBenJij.nu

Update 16 maart

Door: mariekeverbij

Blijf op de hoogte en volg Marieke

16 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam

Dat was even geleden maar dat kwam omdat ik wilden wachten tot ik bij de tandarts geweest was.
Ten eerste. De sneeuw is weg, het is bizar dat het zo snel omschakelt. 2 weken geleden lag er nog 6cm sneeuw. Nu als er een auto langs rijd stuift het stof op. Afgelopen zondag liep ik zelfs in mijn korte broek de grond om te spitten. Het heeft gister en vandaag een beetje geregent maar zodra het droog is is het ook gelijk lekker!
8 maart, internationale vrouwendag . Hier word Moederdag en internationale vrouwendag samen gevierd. Scheelt weer, lekker makkelijk! Maar ze pakken het wel goed aan! Ik was die dag vrij van cursus en school. Dus eerst naar de kapper, haartjes wassen stijlen en aan de onderkant krullen. Agon speelde in een restaurant muziek. Zijn zus (Marigona) tante van hun en een andere jongen (Jitan) gingen zingen. Alleen voor vrouwen natuurlijk, en er werd veel gedansen gedronken (non alcohol natuurlijk) en gegeten. Er was een heel erg ontspannen sfeer en erg gezellig. Op straat zie je bijna geen vrouwen roken maar hier mocht het en omdat het feest was werd daar ook veel gebruik van gemaakt. Haha.
Verder ben ik gister naar de tandarts gegaan samen met Shema om onze tanden te laten bleken.
Hahaha wat een grap! Voor €10,- Ik was benieuwd. Het was in een klein kamertje in een kleine steeg. Aardige jongen man van 26 jaar (die uiteraard ook geen engels kon) eerst was Shema aan de beurt en ik vond het maar niets. Maargoed er was niets aan natuurlijk. Het was alsof hij mn tanden aan het poetsen was. Na 10minuutjes was hij klaar en hij was verbaasd over mijn gebit. Hij zei dat hij nog nooit zo’n goed gebit heeft gezien. Aangezien iedereen hier wel last van zijn gebit heeft.. hij zei: “Wat? Shema kijk ze heeft nog nooit een behandeling gehad, zoo goed!” Kijk dat is beter dan mijn tandarts die zegt,, ja dat is niet goed ooh nog steeds ontstoken. En omdat het een vriend van Shema was, mochten we voor 5 euro goedkoper.
Je merkt hier met heel veel mensen dat ze overal wel iemand kennen om iets te regelen. Met Shema is het altijd lachen als we een jongen tegenkomen die ze kent, gaan we koffie drinken. Brengt hij ons thuis, gaan we naar de tandarts. Heerlijk. Maar ja het nadeel als je hier bijv. je eigen winkel hebt en je bent vriendjes met iedereen. Mensen onderhandelen over de prijs. Als ik bijv. 2 shirts koop van ieder 9 euro. Betaal ik 15 euro omdat ik jou vriend bent. Opzich soms wel handig, maar niet praktisch. Maargoed dat komt allemaal in de toekomst wel.
School gaat verder echt bizar goed. Ik ken nu echt veel meer woorden en vannochtend kwam ik zelfs niet op het woord Haan,, ik dacht gjeli .. wat is gjeli ook alweer in het Nederlands. Hehe alleen de uitspraak blijft gewoon echt eng, maar ik mag nu van mijn leraar niet meer Engels praten. Hij zei als je een woord niet weet geeft niet kan je het vragen.. ook al vraag je het 20 keer je moet zoveel mogelijk nu gaan praten . Dus dat gaan we maar doen. Elke dag zinnetjes oefenen en alles wat ik zeg proberen in het Albanees. Dus dat gaat wel steeds beter.
Ik zie net dat ik maar 2 video’s kan plaatsen, ik gooi de vorige er dus even af en ga kijken of ik de video van de internationale vrouwendag erop kan zetten. Je ziet alleen maar de eerste 60 seconde. De kwalitieit is niet al te best maar je kan mij en m’n mooie haar er misschien wel tussen vinden.
Nu ga ik verder met de brief voor Ome Dick. Aah zo lief haha en dan snel slapen. Probeer toch nog steeds ergens een ritme te vinden maar valt nog steeds niet mee.
Ik hoop dat in NL ook alles goed gaat ik ga van de week kijken voor een ticket om terug te komen met oma’s verjaardag.
Naten e mirë !

• 16 Maart 2011 - 20:33

Jesse:

Ik zie dat je nederlands er ook niet beter op wordt:P Gedansen haha...

• 16 Maart 2011 - 20:37

Marieke:

Oooh sh#t! Vergeten door de spellingscontrole te halen. Sorry ik zit ondertussen ook voetbal te kijken.. Maar inderdaad mijn Nederlands gaat er behoorlijk op achteruit!

• 16 Maart 2011 - 20:47

Samantha:

Ik zie dat je het naar je zin hebt!
    Mooi om dat te horen :)

• 16 Maart 2011 - 21:04

Annemarie:

Zo zo, brieven schrijven naar Ome Dick....verveel je je zo erg?? :-) ha ha!!
    T landschap is mooi zo met de eerste zonnenstralen. Wij hebben gister 16 graden gehad hier in NL, t strand van Scheveningen lag vol!!

Verder weinig nieuws, behalve dan dat Archeon inmiddels sneeuwvrij is.

Veel plezier!
    An

• 16 Maart 2011 - 21:46

Rimero Bush:

Historia mirë Marieke; dhe kjo është mirë të dihet shumë njerëz këtu:-)

• 20 Maart 2011 - 10:56

Els En Jan Vd Hulst:

Hoi, hoorden van je moeder dat je in Kosovo zit, hele onderneming, heel goed dat je dat doet en je hebt, zo te lezen, het erg naar je zin. Geniet ervan en leer lekker Albanees, veel succes en hartelijke groeten.

• 23 Maart 2011 - 08:28

Irene Wijma:

Marieke, leuk dat we reisvrienden zijn! Hoelang ga je naar Kosovo?
    En wat top, ik wist helemaal niet dat je dit deed! xx